Logo Coatal - poederlak coating

Wat is Coatal?

ONZE VISIE

Uw witte merel zijn voor het poederlakken

 

Coatal is sinds 1994 een loonverwerkend bedrijf die de goederen van zijn klanten poederlakt.   Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht door het toenmalig verlichingsbedrijf Wever & Ducré. In 2004 werd het bedrijf overgenomen door Gino Van Poucke. Hoofdbedoeling was een hoofdspeler te worden en te zijn in het poederlakken van metalen.   

De structuur van Coatal is deze van een kleine KMO. Met ons team van 12 mensen streven we ernaar om onze klanten de beste kwaliteit en service te geven.

Flexibiliteit is misschien wel onze sterkste troef. Direct contact tussen klant en productie is hierin cruciaal.

Door onze voorbehandeling van zinkfosfatatie is Coatal in staat zowel staal, aluminium, inox als gestraalde of gegalvaniseerde stukken te poederlakken.

Mede daardoor is Coatal ook goedgekeurd om te poederlakken voor multi-nationals als Caterpillar, CNH, Atlas Copco en Stow.

Doch , door onze KMO structuur, werken wij even  graag en evenveel voor de middelgrote en kleinere bedrijven uit de regio West Vlaanderen , Oost Vlaanderen en Henegouwen die sporadisch iets moeten laten poederlakken. Sprekend hiervoor is dat Coatal dagelijks een gemiddelde van 13 poederwissels per dag heeft. Uiteraard poederlakken wij graag eens een grotere serie, doch dat gemiddelde is veelzeggend over de flexibiliteit waarnaar we streven voor onze klanten.

Onze maximale afmetingen zijn 6000 mm lengte, 1700 mm hoogte en 600 mm breedte.   Doch, gezien we sinds september 2023 deel uitmaken van de VAN GILS GROUP , kunnen we ook oppervlakte behandeling voor grotere stukken aanbieden

Concreet bestaat onze voorbehandeling uit volgende stappen :

  • Ontvetten
  • Spoelen en activeren
  • Zinkfosfatering
  • Spoelen
  • Demin-waterspoeling
  • Drogen stukken

 

Goederen worden aangeleverd door de klant zelf. Deze moeten voldoen aan het lastenboek zoals opgesteld door Coatal (klik hier voor het lastenboek)

 

 

 

Foto 1

foto2

Coatal © 2018 , all rights reserved - website door KameleonPlus